Startsidan

Klubbens historia

Reportage

Tävlingskalender

Styrelse

Medlemsinformation

Miljöpolicy

Medlemsansökan

Länkar

WebMaster

BMS © 2018

REPORTAGE


Manöverprov

2018-05-14 möttes ett 10-tal klubbmedlemmar i det fina vårvädret för vårt årliga manöverprov.

Uffe hade återigen lagt en traditionell manöverprovsbana som inleddes med att man skulle köra fram och stanna med fronten mot en pinne. Därefter sklulle man köra fram en billängd och stanna. Sen mättes hur långt bakdelen på bilen var ifrån den punkt där pinnen stått. För kort eller långt gav tidstillägg.
Sedan startade man på banan med en med plankan som man ska köra över med höger framhjul framåt och vänster bakhjul bakåt, en "skiftnyckel på snöre" som skulle hållas sträckt när man kör i cirkel, slalomåkning omväxlande framåt och bakåt och ett kors av plankor med gummipluttar en halvmeter ifrån centrum i varje kvadrant. Dom skulle träffas med valfritt hjul. Slutligen slalomåkning framåt och sedan en pinne att stanna med fronten mot.

Miss eller påkörning av ett hinder bestraffades med en prick som som gav 30 sekunders tidstillägg. Den avslutande pinnen skulle man köra fram mot och stanna och det kostade en prick per decimeter utöver de första 30 centimetrarna som var fria.

Vi tackar Uffe för att han återigen lagt en skoj bana att öva körskickligheten på.


65-årsfest

2011-09-03 Firades klubbens 65-årsjubileum. Vi var ett tjugotal medlemmar som träffades, åt och drack gott och pratade både färska och gamla minnen.


SBF delade ut utmärkelser till BMS-medlemmar

Vid Svenska Bilsportförbundets förbundsmöte 2011 delades utmärkelsen "Guldratten" ut till två av våra medlemmar: Lars Stenberg och Lars-Göran Palm

För att få utmärkelsen fordras minst 20 års arbete som funktionär i ledande befattning eller styrelse i klubb, distrikt eller förbund.

Bromma MS tackar dessa medlemmer för sitt arbete för klubben under lång tid.